Huis & Tuin
Badkamer schoonmaken
 • Gebruik Biotex voor een schoon bad

  Na een heerlijk bad is de kans groot dat je vuil en zeepresten blijft zien. Met deze schoonmaaktip krijg je dit gemakkelijk weg. Laat het bad vollopen met heet water en een grote hoeveelheid Biotex. Wanneer je dit een tijdje laat staan en vervolgens naspoelt met warm water, heb je een brandschoon bad. Olieresten kun je bovendien verwijderen door deze in te smeren met tandpasta en daarna af te spoelen met warm water. Heb je last van gele vlekken door bijvoorbeeld een druppelende kraan? Verwijder deze dan heel gemakkelijk met citroensap.

 • Een hygiënisch toilet

  Een toilet is vaak de verzamelplek van bacteriën en moet daarom goed worden schoongemaakt. Kalkaanslag kun je verwijderen door wc-papiertjes te doordrenken met schoonmaakazijn en deze vervolgens op de kalkaanslag te leggen. Laat deze 1 à 2 uur liggen zodat het azijn kan intrekken en spoel daarna het toilet door. Is juist het gedeelte onder water vies? Gooi dan een vaatwastablet in de wc-pot en laat deze een nacht inwerken. Wanneer je het toilet de volgende dag doortrekt, ziet de pot er weer als nieuw uit. Wanneer je aangekoekt vuil wilt verwijderen, is het slim om een wc-borstel te gebruiken in combinatie met wat vloeibaar schuurmiddel.

 • Blinkende tegels en voegen

  Wanneer alle tegels blinken, heeft dit meteen effect op de gehele badkamer. Voor de tegels is het slim om een lege spuitfles te vullen met schoonmaakazijn en deze te spuiten over je badkamertegels. Laat ook dit een half uur intrekken en boen vervolgens alle tegels schoon met de gele zijde van een schuursponsje. Het resultaat: blinkende badkamertegels waar je lang plezier van hebt!

 • Voegen als nieuw

  Een oude tandenborstel en bleekmiddel zijn dé twee hulpmiddelen waarmee je de voegen van je badkamer helemaal schoon krijgt. Breng met de tandenborstel het bleekmiddel aan op de voegen en laat dit een half uur intrekken. Spoel daarna de voegen af met water en de voegen zijn schoner dan ooit. Je badkamer ziet er dankzij deze schoonmaaktip weer als nieuw uit!

 • Gebruik autowax voor condensvrije spiegels

  Mocht je denken dat autowax een vreemd middel is om je badkamer schoon te maken: think twice. Wat je gebruikt om je spiegel schoon te maken is namelijk - ja je leest het goed - aardappel. Snij de aardappel doormidden, wrijf de spiegel ermee in en neem het af met koud water.

  Toch strepen? Haal deze dan weg met een natte prop krantenpapier.

Heb jij ook een goeie tip?

Meld je dan aan om je tip(s) toe te voegen.

Tip toevoegen

Deze website gebruikt cookies.