Internet & Computer
Veilig online winkelen
 • Check of een webwinkel een beveiligde verbinding heeft

  Dit kun je zien aan het hangslotje voor het internetadres, en aan of het internetadres begint met 'https', waarbij de 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig). Begint het adres met slechts 'http', dus zonder de 's', kijk dan maar liever even verder. Een betrouwbare website zal altijd een beveiligde verbinding bieden.

 • Controleer hoelang een webwinkel bestaat

  Een webwinkel opzetten kan tamelijk eenvoudig en snel. Het kan dus zijn dat een webwinkel slechts een paar dagen of zelfs uren oud is. Dat hoeft niet per definitie een webwinkel malafide te maken, maar als er bijvoorbeeld al recensies op de site staan is dat meestal een indicatie dat er iets niet in de haak is.

  De leeftijd van een webwinkel kun je heel eenvoudig checken via https://www.sidn.nl/whois (alleen Nederlandse webwinkels) en https://whois.domaintools.com.

 • Betaal achteraf of met verzekering

  Doorgaans bieden webwinkels verschillende betaalmogelijkheden aan. Heeft een webwinkel maar één betaalmethode? Of moet je bij afrekenen het geldbedrag overmaken naar een buitenlandse rekening? Niet doen!

  Ben je niet bekend met deze webwinkel? Betaal dan achteraf. Is de optie er niet om achteraf te betalen? Wees voorzichtig!

  Betaal bij voorkeur met creditcard. Indien er iets fout gaat, bijvoorbeeld een niet geleverde of foute bestelling, krijg je doorgaans van de creditcardmaatschappij je geld terug.

Heb jij ook een goeie tip?

Meld je dan aan om je tip(s) toe te voegen.

Tip toevoegen

Deze website gebruikt cookies.